יום ראשון, 7 באפריל 2019

אמנות מס


הבעיה שהביאה הגלובליזציה
שווקים הפכו להיות יותר גלובליים מאוד ויש גם חברות שפועלות במקומות מסוימים ממקומות אחרים בעולם. אז נשאלת השאלה למי צריך לשלם את המס וזו שאלה קשה מאוד שיש לה תשובות מגוונות לפי המקרה. האם אנו צריכים לשמור את המסים לתשלום למדינת המוצא שלנו, בה אנו אזרחים, או האם אנו צריכים לשלם את המסים למדינה שבה קיים העסק או מתבצעת הפעילות העסקית? בשביל לענות על השאלה הזו באופן ברור קיימות אמנות מס עם סעיפים ברורים שיסבירו לכל חברה מה היא צריכה לשלם ומדוע.


אז מה עושות בעצם אמנות מס?
אמנות המס הפכו את העבודה הגלובלית להרבה יותר נוחה. עד ליציאת אמנות מס כאלו לא היה ברור למי צריכים ללכת תשלומי המסים ואנשים רבים היו חוששים מעסקאות בינלאומיות או מעבודה באינטרנט כיוון שהם לא היו יודעים מה יעלה בגול המיסוי שלהם, ובסוף יש סיכוי טוב שהמס יהיה הרבה יותר גבוה. ברגע שיש אמנות מס, העובד והחברה יודעים בבירור למי הם צריכים לשלם את המס וכך למעשה הם יכולים להיות רגועים עם ההכנסות שלהם והרבה יותר קל לחשב זאת.
מה היה קורה ללא אמנות מס?
בלי אמנות מס השוק הגלובלי היה נהיה דבר אחר לחלוטין, קשה, כבול שאף אחד לא מבין אותו. הגלובליזציה הייתה נעצרת וכל חברה שפועלת במדינה מסוימת הייתה צריכה לשלם מס בגובה רב, או שמדינה אחת לא הייתה מרוויחה כלל. יחד עם זאת היה הרבה יותר כסך שחור בעבודה בין לאומית. זו הייתה יכולה להיות בעיה גדולה והיה הרבה כסף שחור שלא משולם עליו דבר למדינה שצריכה לקבל אותו מה שהיה מוביל להגבלות חמורות ואולי גם לבעיות פוליטיות. אמנות מס שמות לכך סוף אך היא רחוקה מלהיות מושלמת כיוון שיש מדינות שלא חתומות על הסכמים, דבר שצפוי להשתנות בהמשך.