יום שבת, 27 באוגוסט 2016

גילוי מרצון



גילוי מרצון

דיווחים על הכנסות על פי החוק בישראל

על פי החוק בישראל, כל אזרח מחוייב לדווח על הכנסותיו המלאות בצורה מדוייקת לרשות המיסים. חובת הדיווח תקפה על הכנסות בישראל ובחו"ל. בנוסף, אזרחים ישראלים נדרשים לדווח לרשות המיסים גם על חשבונות שהם מחזיקים בבנקים מחוץ לשטחי מדינת ישראל.




נוהל גילוי מרצון של רשות המיסים

ישנם אזרחים אשר לא מדווחים כראוי על הכנסותיהם וחשבונותיהם בחו"ל. לדוגמא, אזרחים אשר מחזיקים בחשבונות בנק במדינות אחרות ושומרים שם על הכסף על מנת להתחמק תשלום מס עליו. מדובר במקלטי מס. אזרחים אלו עוברים על החוק ובמידה ויתפסו צפויים לעבור הליכים פליליים וכמובן ענישה. ברשות המיסים בחרו להתמודד עם העבירות הללו בצורת "נוהל גילוי מרצון". רשות המיסים פרסמה את נוהל גילוי מרצון, במסגרתו האזרחים אשר עברו על החוק יכולים להגיש בקשה לנוהל גילוי מרצון, ובעצם לדווח מחדש על הכנסותיהם בצורה מלאה. אזרחים אשר עומדים בקריטריונים יוכלו לשלם את המיסים הנדרשים ללא קבלת עונש. הגשת בקשה לגילוי מרצון יכולה להיות אנונימית, כך ששמו של הנישום מועבר לרשות המיסים רק בסוף התהליך. גילוי מרצון הוא לא דבר שניתן לעשות תמיד – רשות המיסים מפרסת חלון זמנים מסויים מאוד, במסגרתו ניתן להגיש את הבקשות. את הבקשה לגילוי מרצון יש להגיש לסגן מנהל בכיר במחלקת החקירות של רשות המיסים. סגן המנהל הבכיר יהיה האדם אשר יאשר ראשונית את קבלת הבקשה.

גילוי מרצון – הארכת הנוהל

נוהל גילוי מרצון האחרון פורסם על ידי רשות המיסים בשנת 2014. ב-30 ליוני 2016 פרסמה הרשות למיסים עדכון לנוהל גילוי מרצון, לפיו ניתן להגיש בקשות במסגרת הנוהל עד לסוף שנת 2016. מדובר בהארכת הזמנים המאפשרת לאזרחים נוספים להגיש בקשת גילוי מרצון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה