תזונה קטוגנית – המלצות לקראת החלפת התפריט
גברים או נשים שמחליטים להחליף את התפריט הרגיל שלהם ולבסס את הדיאטה על תזונה קטוגנית צריכים להכיר את המאפיינים שלה. קודם כל, יש להביא בחשבון שבסוג כזה של דיאטה הדגש הוא על הפחתת פחמימות. אבל מלבד תזונה קטוגנית שכוללת את הפחתת הפחמימות, יש גם משמעות לאופן שבו מגבירים את צריכת החלבון והשומן. למעשה, רק אם פועלים כמקשה אחת בכל המישורים מצליחים להשיג תוצאות – גם הפחתת צריכת פחמימות וגם איזון מתאים בין צריכת חלבון, שומן וירקות.
המלצה אחרת ולא פחות חשובה היא לבצע את
המעבר אל דיאטה שמבוססת על תזונה קטוגנית באופן הדרגתי, אך להתמיד בדיאטה לאורך
זמן. במילים אחרות, עדיף לוותר על מעבר חד מדי ולבצע את השינוי בהדרגה כדי שהוא
יחזיק מעמד. גם אם ייקח עוד קצת זמן עד שהתפריט יוחלף, בצורה הזו יש סיכוי גבוה
יותר לכך שההתמדה תביא לתוצאות.
מתי כדאי לעבור לתכונות של תזונה קטוגנית?
השאלה המתבקשת היא מה ההמלצות על תזונה קטוגנית מבחינת איכות החיים. בעוד גברים ונשים בגילאים שונים בוחרים בסוג כזה של דיאטה על מנת לרדת במשקל תוך כדי הפחתת צריכת סוכרים והגברת צריכת ירקות, שומן וחלבון, מי שמעוניינים לעבור למסלול של תזונה קטוגנית בגלל רקע סוכרתי לדוגמא לא תמיד יודע מה הרגע הנכון עבורו לעשות את זה.
החדשות הטובות הן שיש עם מי להתייעץ ושלא חייבים לקבל את ההחלטה לבד. כיום למשל ניתן להתייעץ עם דיאטנים, רופאי משפחה ובעלי מקצוע שמכירים את ההבדלים בין סוגי התזונה ואת המאפיינים שלהם. לאחר מכן, כל שנותר הוא להיכנס אל עובי הקורה ולבנות תפריט שגם מתאים לצרכים האישיים ולהרגלים הקיימים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה