יום ראשון, 8 באוגוסט 2021

גילוי מרצון

 

איך מבצעים גילוי מרצון?

הליך גילוי מרצון מאפשר לסוגים שונים של נישומים לתקן את דיווחי המס שלהם. בתמורה לתיקון של דיווחי המס והעברת דיווחי אמת מעודכנים, רשות המיסים בשיתוף פעולה עם משרד המשפטים מתחייבת שלא לנקוט בסנקציות נגד הנישומים. בין היתר, הליך גילוי מרצון יכול להיות רלוונטי עבור נישומים כגון אנשים פרטיים, בעלי עסקים, יזמים, משקיעים וכמובן נציגים של חברות, ארגונים ותאגידים.

המאפיין המשותף לכל הנישומים שמעורבים בתהליך של גילוי מרצון הוא הרצון לתקן את דיווחי המס על מנת לפתוח דף חדש. במסגרת פתיחת הדף החדש שמאפשר הליך גילוי מרצון, הנישומים גם יודעים מראש שהם לא יעמדו בפני סנקציות כלכליות או אחרות. עם זאת, חשוב לזכור שיש קריטריונים שבהם חייבים לעמוד על מנת להפעיל הליך גילוי מרצון וליישם אותו.



איך יודעים מה הקריטריונים שבהם צריך לעמוד?

החדשות הטובות הן שגם ברשות המיסים וגם במשרד המשפטים מפרטים בצורה מדויקת מה הקריטריונים השונים שבהם צריך לעמוד על מנת להשלים את התהליך של גילוי מרצון. אמנם השלמת התהליך הזה גם כרוכה בהעמדת סוגים שונים של מסמכים, עדויות והסברים, אבל זה בדרך כלל מתבצע בליווי בעלי מקצוע.

למעשה, האפשרות לקבל ליווי מקצועי בתהליך של גילוי מרצון הופכת אותו לריאלי יותר. באמצעות הליכי גילוי מרצון בליווי עורכי דין, רואי חשבון או יועצי מס למשל, ניתן לדעת מראש איזה מסמכים להגיש ועל איזה מסמכים לוותר.

לבסוף, התפקיד של בעלי מקצוע הוא לוודא שהנישומים אכן עומדים בקריטריונים שהוגדרו עבורם. במידה וזה אכן המצב, נישומים יכולים להתחיל את ההליך של גילוי מרצון בראש שקט. בנוסף, נישומים משתמשים בהליך הזה של גילוי מרצון על מנת לחסוך בהוצאות ועוגמת נפש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה