יום שני, 24 באפריל 2017

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים



מהו תפקידו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?
תפקידו של המכון הרפואי הוא לבחון אנשים ה'חשודים' כמי שאינם ראויים לנהיגה מסיבות רפואיות – הן פיסיות והן נפשיות. זאת, על מנת לדאוג ככל הניתן כי הנהגים העולים על הכביש כשירים לכך, בכדי ליצור תנאים הטומנים בחובם, מלכתחילה, סיכון מינימאלי ככל הניתן לתאונות דרכים. 

אילו נהגים נדרשים לעבור בדיקות של המכון?
יש סוגי אנשים שונים המחויבים לעבור בדיקות של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, והם יכולים להיות מופנים על ידי מספר גורמים. ראשית, משרד הרישוי מפנה למכון הרפואי לבטיחות בדרכים אנשים המעוניינים להוציא רישיון לרכב משא או לרכב ציבורי, לעברייני תנועה לאחר שתמה תקופת השלילה שלהם, לאנשים הסובלים מבעיות בריאותיות המעוניינים להוציא או לחדש את רישיון הנהיגה ולנהגים שגילם מבוגר – כאשר מדובר בנהגים בני 70 ומעלה ובנהגים מקצועיים בני 60 ומעלה. שנית, המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מקבל הפניות גם ממשטרת ישראל – כאשר מדובר בנהגים שהיו מעורבים בתאונות דרכים וכן במקרים בהם מדובר במשתמשי סמים ואלכוהול או במורשעים בעבירות הקשורות לצריכתם. שלישית, אנשים נכים מופנים למכון על ידי משרד הביטחון והמוסד לביטוח לאומי. גם רופא מחויב, במקרים מסוימים, לדווח למכון – על מנת למנוע נהיגה בכביש של אנשים שנמצאו ככאלה שאינם כשרים לכך. כמו כן, לעתים בית משפט מדווח על נהגים המצווים לעבור בדיקה וכן, לעתים אנשים שנבדקו בעבר על ידי המכון הרפואי נדרשים להגיע לביקורת חוזרת. 



כיצד פועל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?
לאחר קבלת הפניה למכון הרפואי לבטיחות בדרכים מאחד הגורמים המנויים לעיל, המכון מזמן את המופנה לבדיקות רפואיות שונות, שמטרתן לבחון את כשירותו לנהוג. לאחר סיום הבדיקות המכון שולח את מסקנותיו, בתמצות, למשרד הרישוי, אשר מעביר את התשובה לנבדק.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה